Hello world. I'm Emyniena. Welcome to my official blog. This blog was created on August 2010. Thank for visiting and happy reading :)


Blogwalker(s)


Miscellaneous :
Facebook.
Instagram.
Twitter.


Credit :
Layout by Rainymartini.
Special thanks to Cindy.
+follow Profile tagboard

Ladies, please don't be like this.
0 comment(s)
Tumblr_m1g0x5wduh1qijksmo1_500_large

Hello earthlings :)

Ehem. Okay straight to the point, pernah tak korang kenal dengan manusia yang kalau kita jumpa dia kat luar, fuhhh stylo habis, cun melecun, taraf retisss, 2km punn dah dapat hidu bau perfume dia ? Bila kita tengok dia punya lahh rasa macam, haih saya sendiri pun tak reti nak explain macam mane. Maksud saya kat sini, kita nampak dia kat luar lain tapi dalam bilik fail. Faham ?

Senang saya cakap, kalau dalam bilik dia jenis yang suka bersepah, tempat macam tongkang pecah, tunggang-langgang. Sorry to say tapi ini cerita betul, saya tak mereka-reka cerita. Memang ada pompuan jenis macam nie. Perempuan biasanya semua pandai mengemas even lelaki punn pandai. Basic lahh kan kemas-mengemas bagi pompuan. Tapi maybe jugak it depends on tahap kerajinan masing-II kann ? 

Kalau kat luar penampilan dia jaga tapi dalam bilik dia tak jaga, tak guna jugakk. Hanya sebab awak rasa awak nak berdepan dengan orang ramai, awak melawa punya lahh gaya macam retisss. Malu lah kann, takkan nak bagi orang tengok kita nie macam tak terurus right ? But please lahh, dalam bilik punn kita kena jaga even orang tak nampak punn bilik kita macam mane. 

Try korang imagine, sorang pompuan yang nampak macam bergaya, kelass gitu kat luar tapi dalam bilik ya ampunn, tuhan jee yang tahu. Mungkin kita sendiri punn akan terkejut bila tengok tempat dia macam mane. Saya ada kenal ngan sorang nie, identiti dirahsiakan. Kita namakan dia si A jee lahh.

Ceritanya bermula, bila saya masuk bilik nie, saya agak terkejut jugak tengok si A nie sebab dia macam tak kemas punn baju-II dia dalam almari even dia masuk awal daripada saya. At first, confuse jugakk, terfikir sape yang baru masuk bilik nie sebab tengok tempat si A macam tak terurus. Maklum lahh saya kann budak rayuan, hehe.

Rimas jugak tengok si A sebab tempat dia bersepah gila. Nak cakap takde masa nak mengemas punn, dia lebih suka habiskan masa dia ngan tido jee memanjang. Atas meja dia ya Allah, berselerak gila. Kadang-II tengok ramai jee orang bawak banyak barang tapi takde lahh berselerak macam tue. At least diaorang susun elok-II daripada main campak-II macam tue jee.

Baju-II kotor dia punn dia tak letak elok-II dalam baldi. Dah tak muat baldi saya tengok. Saya tengok punn rimas, dia sendiri tak tahu lahh macam mane. Maybe dia dahh terbiasa. Hari tue si A pernah bukak almari dia and saya curi-II tengok. Terkejut gila, jujur saya cakap dahh macam sarang ape entah, dia pakai main letak jee barang-II dia, langsung tak susun or lipat elok-II. Katil dia punn dia suka tinggalkan bersepah macam tue jee.

Tapi bila kat luar, penampilan terus berubah. Actually apa yang saya nak cakap ialah penampilan kat luar biar lahh selari dengan dalam bilik. Kat luar nak jee selalu nampak cantik kann ? So kat dalam bilik punn kena lahh jaga jugak. Tapi atas diri masing-II lah kann, pilihlah yang terbaik. Masing-II dah besar, dah boleh fikir mana baik mana buruk. 

Stay cool. Stay awesome :') Okbaiii. Assalamualaikum