Hello world. I'm Emyniena. Welcome to my official blog. This blog was created on August 2010. Thank for visiting and happy reading :)


Blogwalker(s)


Miscellaneous :
Facebook.
Instagram.
Twitter.


Credit :
Layout by Rainymartini.
Special thanks to Cindy.
+follow Profile tagboard

Aku Teraniaya ( Part 2 )
3 comment(s)
Tumblr_m20uu0xiec1qdeo1ko1_500_large


Kali nie aku nak sambung pasal Capital P. Kehadiran Capital P sangat memberi kesan dalam hidup aku. Even hampir 7 bulan kemunculan dia tapi dah cukup membuatkan hidup aku serabut.


Aku kenal Capital P hanya di FB. Tue pun aku approve dia lepas banyak kali dia add aku. At first, aku fikir dia memang dah lama kenal Ariff sebab melalui cara dia, aku rasa macam diaorang dah lama kenal. Lepas aku approve dia, selalu jugak dia hantar chat kat aku konon-2nya nak buat baik ngan aku. Yang aku heran, dia selalu tanya hal personal aku. Macam mana kami boleh couple ? Sejak bila lagi kami couple ? Sampai mintak nombor phone aku. It was really weird when someone we do not know at all ask for our phone number ?


Terdetik jugak dalam hati aku nak tanya Ariff, dia dah lama ke kenal ngan Capital P nie sebab cara Capital P tue seolah-olah diaorang sangat rapat ngan dah lama kenal Ariff. Aku akui bahawa timbul sedikit rasa jeles di atas hubungan rapat diaorang. Tapi hakikatnya aku sangat terkejut bila Ariff cakap yang dia langsung tak kenal Capital P dalam dunia sebenar, dia kenal pun hanya dalam FB. Secara otomatik, aku rasa sangat pelik di situ macam mana dia boleh kenal Ariff, buat-2 kononnya dah kenal Ariff lama and nak tahu semua benda pasal aku ngan Ariff.


Satu lagi yang aku kurang senang ngan perangai Capital P, dia selalu nak compare semua benda ngan aku. Aku pernah update pasal nie kat SINI. Aku agak serabut la jugak ngan benda nie semua. Pernah satu hari, Ariff tunjuk gambar Capital P dalam phone dia. Ada dua keping gambar, satu yang mandi kat kolam and satu lagi aku tak berapa nak ingat. Hello, boleh plak kau send gambar kau mandi kat kolam suka hati kat orang yang tak kenal ? Chatting kat FB tak perlu cakap kot sebab kitaorang ada password masing-2. So, memang kitaorang takde rahsia dalam FB. Anytime aku boleh baca message-2 Ariff.


Nie satu lagi yang aku heran. Tak perlu rasanya kau nak friend ngan aku kat FB kalau setakat nak hide semua status kau daripada aku. Aku dapat tahu nie pun kebetulan aku tertengok news feed kawan aku yang friend ngan dia. Selama nie pun aku dapat agak yang status dia kebanyakan dituju untuk aku. Tapi aku buat-2 tak tahu la sebab aku malas nak cari gaduh.


Disebabkan aku selalu sebut nama Capital P kat Ariff sehingga membuatkan dia rasa annoying and until one day, he allowed me to unfriend Capital P from his friend list. And then, I was shocked by her status. Lebih kurang macam nie status dia :


" Someone who called lelaki, anda rasa anda hebat sangat ke remove aku daripada friend kau, aku bukannya ape, aku just menyampah sebab dulu kau jugak yang TERGILA-GILAKAN AKU. Aku just malas nak heboh, takut awek kau marah ler... "


Aku sure status nie memang ditujukan exactly kepada Ariff. Aku pun terasa la jugak sebab aku yang unfriend dia. Tapi yang aku rasa nak tergelak bila baca status dia is, dia cakap Ariff tergila-gilakan dia and taknak heboh sebab aku marah. Please la pompuan, janganlah nak perasan sangat sebab selama nie aku dah tahu pasal semua nie, Ariff dah bagitahu aku everything. After that aku reply status dia macam nie :


‎" Sometimes susah jugak bila ada orang OVER REACTING, si lelaki just nak maen tarik tali nak uji market, si perempuan pulak dah terlebih feeling bagai, pastu pung pang sana sini cakap si lelaki tergilakan dia, memang parah laa, dah lumrah lelaki bila dah GF sendiri takde depan mata, awat nak kecoh ? As long as si lelaki jujur, mintak izin nak test market. :DD chill girl, feeling over dos pun bahaya, kahkahkah "


Yang takleh blah, after aku post status nie, dia delete terus kot status dia yang tue. Tau pun, kahkahkah. Baru-2 nie, dia ada message aku, ajak aku jumpa. Bukan aku sorang, Ariff pun dia ajak jugak. Memang taklah kitaorang nak keluar jumpa dia. Aku tak tahu apa motif sebenar dia ajak kitaorang jumpa. Aii, boleh plak dia ajak kitaorang jumpa lepas apa yang dia buat kat kitaorang.


Aku akui, sedikit sebanyak kemunculan dia dalam hidup aku, adalah untuk merosakkan hubungan aku ngan Ariff. Tapi tue langsung tak memberi kesan dalam hubungan aku ngan Ariff. And aku sedar sepanjang aku kenal Capital P, kami masing-2 bersikap hipokrit. Kami hanya baik di depan tapi kat belakang aku tahu kitaorang saling membenci antara satu sama lain.


Actually, aku rasa macam aku banyak missing point pasal Capital P nie sebab banyak sangat kisah pasal dia, susah nak cerita even kemunculan dia hampir 7 bulan je. Agaknya nie je la serba sedikit yang aku ingat pasal dia. Tapi kisah dia bukanlah habis sampai di sini. Nanti aku sambung apa yang dah Capital F dan Capital P buat kat aku di next entri.
Being nice to someone you dislike doesn't mean you are a hypocrite. It means you are mature enough to tolerate your dislike towards them.


To be continued...