Hello world. I'm Emyniena. Welcome to my official blog. This blog was created on August 2010. Thank for visiting and happy reading :)


Blogwalker(s)


Miscellaneous :
Facebook.
Instagram.
Twitter.


Credit :
Layout by Rainymartini.
Special thanks to Cindy.
+follow Profile tagboard

Not in mood.
0 comment(s)
Tumblr_ltcgnnxxao1r4rcnno1_500_large

Seriously saya takde mood sekarang. Nak marah, sedih, kecewa semua ada. Nasib baik ada jugak blog untuk meluahkan perasaan. Tensionnya. Baju saya hilang, baju kurung plak tue. Serious, saya sayang baju tue. Baju time raya puasa lepas, still baru lagi kan ? Huhu.


Saya tak fahamlah kenapa ada manusia suka mencuri baju-2 orang nie. Dah kenapa wei ? Miskin sangat dah ke sampai baju kurung pun kau nak kebas ? Rasanya masing-2 dah ada otak, dah boleh fikir, umur pun semua dah 18 tahun ke atas kan ? Tapi sayang, sia-sia je ada otak tapi letak kat lutut. 


Nak letak gambar time pakai baju tue pun takde. Tapi those yang baik ngan saya, mesti tahu baju kurung mana yang hilang. Baru je saya basuh baju tue. 2 jam lepas tue, tengok-2 dah takde. Hanger baju buang kat atas lantai, bagus lah. Nie lah sikap yang kita perlu contohi. Memang takde adab langsung.


Kepada awak yang curi baju saya, mustahil kan kalau awak terambil ? Saya yakin yang awak memang dah ada niat nak mencuri. Takkan lah awak tak tahu baju sendiri kan ? Kesian kan awak. Parents awak suh awak datang sini suh belajar tapi awak plak sibuk nak mencuri. Believe me, sepandai mana pun awak belajar tapi kalau tangan awak tue sibuk nak mencuri, awak tetap tak mendapat keredhaan Allah. 


Yeah, memang saya rasa nak menangis sebab baju tue baju favorite saya jugak. Kesian parents saya beli baju untuk saya, hantar pergi jahit lagi baju tue tapi kena curi plak dek manusia yang takde akal. Saya dah penat nak sumpah seranah sebab kalau saya buat macam tue pun, mustahil saya akan dapat balik baju saya. 


Cuma saya mampu berdoa, kepada awak yang ambil baju saya tue, harap Allah buka hati awak supaya awak letak balik baju saya kat ampaian tuh. Saya nak balik baju saya tue. Dah-2 la ambik hak orang lain. Tak pun, awak jangan risau, nanti saya doakan awak supaya mendapat penyakit kurap. 


 OKAY BYE !