Hello world. I'm Emyniena. Welcome to my official blog. This blog was created on August 2010. Thank for visiting and happy reading :)


Blogwalker(s)


Miscellaneous :
Facebook.
Instagram.
Twitter.


Credit :
Layout by Rainymartini.
Special thanks to Cindy.
+follow Profile tagboard

Perpisahan terasing.
0 comment(s)

Hello earthlings :')

Okayy, layan lagu kat atas dulu. Mesti kalau korang yang baru putus cinta, akan terasa gila-II kann ngan lagu nie ? Entah lahh kenapa tetiba rasa nak update pasal benda nie. Cehh, umur baru setahun jagung tapi dah pandai cakap pasal cinta-II nie, haha. Tapi entri nie bukan pasal diri sendiri okay ? Saje jee tergedik nak cakap pasal benda nie.

Biasanya remaja macam aku nie lahh yang banyak involve dalam percintaan right ? Budak-II sekolah sekarang pun dah macam benda wajib kann couple bagi sesetengah orang tue kan ? Okayy, tak salah kalau nak couple tapi pandai-II la kann, kita still student and as a student, we must put study as our priority right ? Aku pun bercinta jugak time sekolah dulu tapi takde lahh sampai aku abaikan pelajaran aku. Kita kena pandai bahagikan masa antara belajar ngan bercinta.

Tapi seeloknya, better kita tak payah involve dalam cinta time sekolah. Bukan apa tapi try fikir, kalau tiba-II cinta tue terputus di tengah jalan, kalau orang yang tak pandai nak handle situation, memang sah-II pelajaran akan terabai. Kalau yang pandai kawal situasi, emosi takpe lah kann. Bagus lahh kalau yang jenis macam tuh.

Bercinta sememangnya indah. Tapi kalau cinta terputus di tengah jalan, tidak dinafikan memang sakit perit segala bagai ada kann ? Memang susah nak mempertahankan sesebuah perhubungan lebih-II lagi bila sebelah pihak jee yang bersungguh-II. Lagi sedih kalau hubungan kita putus sebab BF/GF kita beralih arah kepada boy/girl lain kann ?

Even susah untuk kita terima semua nie tapi terpaksa atau rela kita kena hadapi dugaan nie. Kebanyakannya, orang pompuan la kan yang akan menanggung sedih macam nie, yang susah sikit nak terima kenyataan kann ? Walau apa pun, kita kena terima takdir daripada Allah. Dia dah tentukan yang terbaik untuk kehidupan kita. 

Jangan kita seksa diri kita sebab orang yang tak pernah nak menghargai kita. Try fikir, berbaloi ke kita buat semua tuh ? Kita hari-II menangis sedangkan dia boleh lagi happy dengan life dia ngan pompuan lain. Tak adil kann ? Siapa dia nak buat kita sampai macam tuh ? Kenapa kita nak seksa diri kita hanya kerana gagal dalam sebuah perhubungan ? Be positive okey. InsyaAllah, one day kita akan dapat apa yang kita cari dan kita akan jumpa orang yang betul-II ikhlas menyayangi kita. 

Janganlah kita meragui kepada ketetapan Ilahi. Mungkin buat masa sekarang, itu yang terbaik untuk kita. Allah knows what the best for us, just believing and keep on living days. Satu lagi, Allah takkan menguji hambanya dengan ujian yang tak mampu untuk ditanggung oleh hambanya. Semua tu dugaan so kita kena kuat, tabah untuk hadapi semua tuh. Kalau memang Allah dah tentukan dia jodoh kita, InsyaAllah lambat-laun dia pasti jadi milik kita.


Be strong dear, I know you can do it :)