Hello world. I'm Emyniena. Welcome to my official blog. This blog was created on August 2010. Thank for visiting and happy reading :)


Blogwalker(s)


Miscellaneous :
Facebook.
Instagram.
Twitter.


Credit :
Layout by Rainymartini.
Special thanks to Cindy.
+follow Profile tagboard

Nostalgia zaman kanak-II
0 comment(s)

Hello readers :')

Hye readers. Try korang tengok gambar kat atas ? Agak-II korang still ingat tak ngan kartun nie ? Yang rupa dia macam telur tuh. Rumah dia pun berbentuk telur jugak. Alah, kartun Yokies la. Pernah tengok tak cerita nie time kecik-II dulu ? Sekarang dah takde dah kartun nie. Rindu sangat-II nak tengok kartun comel nie.


Suka sangat tengok cerita nie sambil-II tunggu azan maghrib. Seingat aku, cerita nie bersiaran pada pukul 7 malam waktu Malaysia kot, haha. Anak-II Yokies nie panggil parents diaorang Mama Yokies dan Papa Yokies. Still ingat lagi kot even dah bertahun-II tak tengok cerita nie.


Gambar kat atas tue semua family Yokies ada. Yang pakai baju kuning tuh la Papa Yokies. Mama Yokies pun pakai baju kuning jugak. Yang pakai baju kaler purple tuh nama dia Egof. Yang pegang teddy bear tuh nama dia Egie. Baju pink tuh nama dia Evira kalau tak silap aku. Baju biru tuh, aku tak ingat, haha. Kesian kat dia.


Tetiba kan, buang tabiat cakap pasal kartun malam-II nie. Saje je teringat cerita nie sebab kartun-II yang ada sekarang tak sama macam dulu. Dulu banyak kartun yang menarik perhatian. Usop sontorian, keluang man, sang wira, wise mise and banyak lagi la yang aku layan. Sekarang dah takde dah kartun-II macam tuh. 


P/s : Korang minat kartun ape ?