Hello world. I'm Emyniena. Welcome to my official blog. This blog was created on August 2010. Thank for visiting and happy reading :)


Blogwalker(s)


Miscellaneous :
Facebook.
Instagram.
Twitter.


Credit :
Layout by Rainymartini.
Special thanks to Cindy.
+follow Profile tagboard

Men VS Women
0 comment(s)

Tumblr_m1y7vpd83i1r3u8nso1_500_large


 Bismillahirrahmanirrahim 

In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful


Wahhh ! Hari nie, officially dah cukup sebulan aku cuti. Even satu bulan tuh macam sekejap jee tapi bagi aku sebulan tuh dah macam satu tahun. Yela, kalau duk rumah reti makan, tido, facebooking, blogging, no wonder lahh kalau boring pun kann ? 



Ehem, perempuan and lelaki nie, memang banyak perbezaan kann ? Okayy, kali nie meh aku nak share facts about men and women. 

10 FACTS ABOUT MEN


1. Bukan ke saya dah cakap “ I Love You ” semalam ?
Yess, tak dinafikan perempuan nie selalu nak sangat si lelaki cakap those three words kann ? Tapi it is somehow isn't much important to most men. So, terimalah kalau si dia tu macam tu. Dah dia macam tu, nak buat macam mana, betol tak ? Tapi tu tak bermaksud he loves you any less punn ! Tengok cara dia, that should communicate louder than his words. Action speaks louder than words kann ?
2. Awak nampak cantik sayang !
Hah, kalau kita taknak standard jawapan, jangan tanya standard soalan ! Itu memang akan buatkan lelaki nie off as there’s no right answer. You are going to disbelieve him anyway. So, jangan tanya, lebih baik tanya budak-II because kids don’t lie right ?
3. Saya tak tengok dia laa !
Lelaki tetap lelaki. Itu kenyataan yang tak dapat disangkal lagi. Kalau kita tengah makan dengan dia kat kedai or restoran, tetiba dia notice the pretty girl at the cashier. Jangan complain ! She’s pretty, that’s why he will notice ! That is what we called his primal tendency. Kita tak boleh ubah what comes naturally to him dan tak perlu nak overly jealous about it. Hey, he loves you, so what ? HAHA. #Tapi if he goes over the limit then you should better to do something ! 
4. Awak tak ready lagi ? Dah lambat la !!
Well, dia dah cakap pukul 9, jadi maksudnya pukul 9, bukan 8.59 mahupun 9.01. He will never ever understand about being fachionably late. Membiarkan dia menunggu sementara kita mencari di mana kita letak kasut yang nak dipakai tu bukanlah satu idea yang bernas. Cuba hormati masanya. After all, you both can spend more time together.
5. Baju/dress tu cantik !
Lelaki sangat suka bila kita mengambil nasihat mereka dalam fashion. Why ? Sebab diaorang akan rasa gembira sebab kita dressing up for them and not to impress other men, HAHA ! Kalau dia suka anda dengan shawl, then by all means buy shawls. He will appreciate the thought.
6. Awak bosan ?
Dia mungkin akan bercerita pasal game mybrute, his brute hero or else, but please look interested ! It is at least you can do for all the hours that you’ve tortured him pasal beauty talk, baju mane yang cantik untuk dipakai, gossip pasal artis and lain-lain, HEHE. 
7. Awaklah orang itu !
Taknak ke dengar those words from your man ? Mesti kita akan rasa best bila they did it, take it as a compliment from your man, then, don’t let yourself go. Dia nak jadi the most luckiest guy in the room when you both walk in as a couple. #And sometimes they did proud of themselves when they walk with you in public with this dialog in their heart,” hey, this girl is mine. HAHAHA ”. Then if you coincidentally nampak dia senyum tiba-II, it should be he’s murmuring to himself. HAHA !
8Saya tak fikir tentang apa-apa pun...
Jangan terlalu memaksa bila dia diam, jangan terlalu push dia. Sometimes mungkin dia punn tak tahu apa yang dia rasa and sometimes, giving him a little space will help him to sort things out. Things ain’t going to be okay if you push him harder. It might turns out to be the other way around. So ladies, take note !
9. Ya, saya pakai ni !
Jangan tanya your man, awak nak pakai baju ni ke ? Dengan muka yang macam tak puas hati atau sebagainya. Ohh, you better not ! Jangan jadi choosy and queen control sampai ke tahap tuh tapi jika anda mahu dia berpakaian seperti yang anda mahu, you better tell him earlier before he puts anything on. May be he might consider about it. 
10. Biar saya betulkan !
Lelaki tak suka bermain dengan game teka-teki. I mean, if you ada masalah, tell him. Dia mesti akan try cari solution untuk kita and itu semestinya cepat dan percuma, HEHE. Men are wonderful creations if you know how to deal with them on a daily basis. 
P/s : Most men know how to talk a talk, real men know how to walk a talk :')