Hello world. I'm Emyniena. Welcome to my official blog. This blog was created on August 2010. Thank for visiting and happy reading :)


Blogwalker(s)


Miscellaneous :
Facebook.
Instagram.
Twitter.


Credit :
Layout by Rainymartini.
Special thanks to Cindy.
+follow Profile tagboard

10 Facts About Women
4 comment(s)
Tumblr_m1y6kd8v4k1qcri28o1_500_large


Hello earthling :')

Okey, semalam aku dah share 10 fakta tentang lelaki. Hari nie, aku nak share fakta tentang perempuan pulak.  


10 FACTS ABOUT WOMEN

1. She talk to much

Perempuan suka bercakap. Even mereka takde apa-II perkara untuk dikatakan, mereka tetap akan bercakap walaupun hanya untuk membicarakan tentang perkara yang sama berulangkali. Kadang-II orang yang mendengar pun dahh boleh hafal jalan ceritanya.

2. She like to ask bla bla bla...

Perempuan suka bertanya tentang perkara yang tidak mempunyai jawapan yang tepat. Itu salah satu usaha untuk membuatkan anda rasa serba salah walaupun anda tak bersalah. Especially jika anda lelaki. 



3. Bab fashion, tak payah cakap lah !

Perempuan takde apa-II untuk dipakai bila diajak untuk keluar. Jangan lahh tanya tentang baju yang bertimbun dalam cupboard 5 pintu dia tuh. Mesti dia akan cakap, " takde baju lahh nak pakai ". Ohh shut up, you just don’t understand !

4. Gossip ?

Perempuan suka berjalan dalam kumpulan walaupun hanya untuk ke tandas. Inilah salah satu cara mereka mencari peluang untuk bergosip !

5. Trips or holidays

Kalau seorang lelaki akan pergi untuk 7 hari lawatan ke sesuatu tempat, dia akan pack untuk 5 hari punya outfits dan akan pakai baju yang sama 2 kali. Tapi kalau seorang perempuan akan pergi untuk 7 hari lawatan ke tempat yang sama, dia akan pack 21 outfits sebab dia tak tahu apa yang dia nak pakai untuk setiap hari kat sana nanti.

6. ??????

Perempuan akan sentiasa rasa tak selamat tentang berat badan, punggung dan breast size mereka. Mesti ada yang tak kena. Betul ke ?

7. Shopping.

Perempuan akan rasa excited, heaven dan " terkawal " bila berada di shopping complex. Nampak mall sebijik macam nampak Brad Pitt. 

8. How do i look ?

Perempuan tak suka jawapan jujur bila dia tanya, " How do I look ? ". Tidak dinafikan perempuan yang tanya soalan macam tuh especially when she ask her man, dia cantik ke, tak cantik ke tapi actually dia tetap nak suruh orang bagi jawapan dia cantik, HAHA !

9. Shorcut ? Better nope !

Perempuan sanggup memandu jauh untuk mengelakkan possibility untuk sesat kalau guna jalan shortcut, HAHA !

10. What a shame ?

Perkara yang paling memalukan bagi seorang perempuan adalah apabila mengetahui ada seseorang memakai pakaian yang sama atau hampir sama dengan mereka. Tapi pernah tak anda dengar seorang lelaki berkata, " Ohmaigod, there’s another man wearing the same black tuxedo, get me outta here ! "

P/s : Behind a very successful man is a woman :')